An error occured during parsing XML data. Please try again.
top_symvoyles_banner
News image

ΜΑΡΧΟΝΑ

Η εταιρία ΜΑΡΧΟΝΑ ιδρύθηκε το1982 με έδρα τα σημερινά γραφεία και έκθεσή της στη Λ. Μεσογείων και με κύρια δραστηριότητα ... >>>

News image

MARAS FLAME

Η MARASFLAME δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης εδώ και 30 χρόνια και καταφέρνει να δίνει λύσεις αισθητικά εντυπωσιακές, οικονομικά συμφέρουσες ... >>>

News image

ΆΚΑΠΝΟ ΤΖΑΚΙ

Η Φλογική χειρίζεται τη φλόγα με λογική! Δεν εμπορεύεται συμβατικά τζάκια. Αξιοποιεί  τη θαλπωρή της φλόγας και προτείνει εικαστικές και πρακτικές ... >>>

News image

Eleni Blaxou

Η εταιρία ELENI BLAXOU είναι μία εισαγωγική - εμπορική εταιρία, που διαθέτει στην αγορά επίπλα οικιακής χρήσης, έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες, ... >>>

News image

Golden Door. Νέο design - Πόρτες ασφαλεί

Η GOLDEN DOOR ανοίγει τώρα νέες πόρτες σ’ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής, συνδυάζοντας άψογα την ασφάλεια με την αισθητική! Πόρτες ασφαλείας υψ... >>>

ellift

Η Μελίνα Ξένου,

News image

διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και ιδιοκτήτρια της εταιρίας «Δημιουργών Τέχνημα», μου μίλησε για τις νέες τάσεις της διακ... >>>

Πως μάθατε για εμάς;
 
Σάββατο
19
Απριλίου
Μεγάλο Σάββατο,
Πανφουτίου ιερομάρτυρος
 
layout_38
layout_40
layout_45
layout_45

   

golden_door marchona rolstar

Ανοξείδωτος Χάλυβας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προμετάλ Ελλάς Προμετάλ Ελλάς

Τα διακοσμητικά μέταλλα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις οικοδομικές εργασίες και ο λόγος είναι ότι εκτός της όμορφης τελικής εικόνας που μπορούν να παρουσιάσουν, είναι και ανθεκτικά και λειτουργικά.
Η εταιρία ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ, μας παρουσιάζει και μας αναλύει τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του ανοξείδωτου χάλυβα όταν αυτός χρησιμοποιείται για ανοξείδωτα κάγκελα.   

 

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες. Είναι ατσάλι χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και περιέχει χρώμιο, μολυβδαίνιο, νικέλιο και άζωτο. Ανάλογα με τα ποσοστά περιεκτικότητας του κάθε συστατικού επιτυγχάνονται διαφορετικές ιδιότητες όπως σκληρότητα, ανθεκτικότητα στη διάβρωση, αντοχή κ.α.
Υπάρχουν περισσότεροι από 60 τύποι ανοξείδωτου χάλυβα για πολλές χρήσεις. Μία από αυτές είναι και τα ανοξείδωτα κάγκελα.

Η εταιρία ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ χρησιμοποιεί τους τύπους ΑΙSΙ 304 και ΑΙSΙ 316, όχι μόνο στους σωλήνες αλλά και στα εξαρτήματα.

 

Χημική Σύνθεση %
 Ανοξ. C Mn   P S  Si Cr   Ni  Μο  Ν
304 0.08 2.00 0.045 0.030 1.000 18.00-20.00 8.00-12.00 0 0
316 0.08 2.00 0.045 0.030 1.000 16.00-18.00 10.00-14.00 2.00-3.00 0

 

 

Δυστυχώς το κράμα του ανοξείδωτου δε μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος. Έτσι είναι θέμα εμπιστοσύνης προς την εταιρία που θα επιλέξει καθένας για να προμηθευτεί τα προϊόντα του.
Είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγουμε ένα κάγκελο να προσέχουμε την ασφάλεια που μας παρέχει, την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την αντοχή του. Δυστυχώς όμως τα κάγκελα θεωρούνται από αρκετούς ως δευτερεύουσας σημασίας και η άγνοια σημαντικών στοιχείων (όπως για παράδειγμα ότι όταν το πάχος του σωλήνα είναι 1.5mm είναι πολύ λεπτό, δεν έχει αντοχή σε δυνάμεις στρέψεις και ελκτικές δυνάμεις), τους οδηγεί σε μη ασφαλείς κατασκευές.
Πρέπει ακόμη να επισημάνουμε ότι υπάρχουν απομιμήσεις όπως επινικελωμένος ορείχαλκος ή αλουμίνιο με ηλεκτροστατική βαφή, με παρόμοια εξωτερική εμφάνιση αλλά χωρίς τις ιδιότητες του ανοξείδωτου χάλυβα.
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο για το ανοξείδωτο είναι και το σατινάρισμά του. Όσο πιο λεπτός είναι ο κόκκος που σατινάρεται, τόσο πιο γυαλιστερό γίνεται. Ο κόκκος που χρησιμοποιεί η εταιρία ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ τόσο για τους σωλήνες όσο και τα εξαρτήματα είναι 320 (δηλ. έχει περάσει από αρκετά στάδια σατιναρίσματος που σημαίνει ότι έχουν κλείσει οι πόροι και έτσι δεν μπορεί να διαβρωθεί). Και αυτό όμως είναι δύσκολο για κάποιον που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις να το διαπιστώσει.
Το γερμανικό σύστημα που χρησιμοποιεί η εταιρία ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ για τα κάγκελα (με συνδέσμους) είναι εγκεκριμένο από το γερμανικό Πανεπιστήμιο του Κάσελ. Η καινοτομία του συστήματος αυτού, είναι ότι οι σύνδεσμοι συνδέονται με βίδες ή με κόλλα με τους σωλήνες έτσι ώστε να αποφεύγεται η ηλεκτροσυγκόλληση και να μη χάνει το υλικό τις ιδιότητές του από αυτήν. Το γερμανικό σύστημα λοιπόν, μας επιτρέπει να συναρμολογούμε και να αποσυναρμολογούμε εύκολα και σωστά χάρη στην ορθολογική κατασκευή των εξαρτημάτων (με ακρίβεια ενός δέκατου του χιλιοστού). Το μόνο που χρειάζεται είναι ευθείες κοπές στους σωλήνες. Οι σύνδεσμοι είναι κωνικοί ώστε η κόλλα να φθάνει πιο βαθιά στο σωλήνα και τα δακτυλίδια (O-ring) που υπάρχουν, να εφαρμόζουν τα εξαρτήματα σωστά και να διασφαλίζεται η ευστάθεια του συστήματος.
Όλα τα εξαρτήματα της συνδεσμολογίας είναι μασίφ εκτός του σωλήνα που έχει διάμετρο 42.4mm με πάχος 2.00mm.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε έργα στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί τα εξαρτήματα της εταιρίας ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ, όπως το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, το Δημαρχείο της Βάρης στην Αττική, το Κεντρικό Κτίριο Διεύθυνσης Αστυνομίας (ΓΑΔΑ), το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Καζίνο της Πάρνηθας, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές κατασκευές.

 

Συνοψίζοντας επισημαίνουμε τα πλεονεκτήματα του γερμανικού συστήματος των καγκέλων με συνδέσμους:
• Απλή συναρμολόγηση.
• Υψηλού βαθμού αντοχή σε καιρικές συνθήκες.
• Δυνατότητα απεριόριστης επέκτασης.
• Συνδέσεις με οπτική αρμονία.
• Μη εμφανείς συνδέσεις με βίδες.
• Απουσία συγκολλήσεων και τροχισμάτων.
• Εύκολος καθαρισμός.
• Καλαισθησία.
• Υψηλός βαθμός σταθερότητας.
• Συνδυασμός με ξύλο, γυαλί και μάρμαρο λόγω της ουδετερότητάς του χρωματικά.

 

Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε για τα ανοξείδωτα στέγαστρα με υδρορροή και δυνατότητα φωτισμού με Led που διαθέτει η εταιρία ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ και για τους ανοξείδωτους ορθοστάτες για κάγκελα που συνδυάζουν ανοξείδωτο με ακρυλικό και ξύλο.

 

ΠΡΟΜΕΤΑΛ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Τηλ. Κέντρο: 210 2851291

 

Gallery Φωτογραφιών

 

 SIGMA_COATINGS_2                            ypeka_              

κατασκευή ιστοσελίδων